Friss topikok

Hogyan népszerűsítsd honlapodat, közösségi oldaladat - ingyenesen

2018.01.18. 09:50 FeketeBárány

Ma már nem csak a cégekre jellemző, hogy internetes felületen elérhetőek legyenek, a legtöbb ember rendelkezik valamilyen közösségi profil-oldallal: bloggal, YouTube-csatornával, FaceBook-kal, Instagram-oldallal. Ezek egy része kifejezetten magán jellegű, de már egyre többen igyekeznek megmutatni hobbijukat, melléktevékenységüket a nagyvilágnak, s ezek egy része - többnyire kiegészítő kereset jelleggel - még profitot hozó tevékenység is lehet.
A komolyabb vállalkozóknak, közösségi szereplőknek általában bejáratott médiacsatornáik, hirdetési lehetőségeik vannak, de mi a helyzet egy most induló blog, nonprofit tevékenység, vagy alacsony költségvetésű kis mellékfoglalkozás esetén? A jó hír az, hogy az internet már számukra is tartogat "befutási lehetőséget", akár teljesen ingyenesen is.

Elsősorban a fent említett, "kisebb" felhasználók számára mutatok be néhány kifejezetten ilyen célra ideális megjelenési lehetőséget, de köztudott, hogy nincs az a vállalkozás, melynek ne jönne jól egy kis plusz reklámlehetőség.

Az alábbi forgalomnövelő oldalak alapvető szisztémája nagyon leegyszerűsítve, hogy látogass meg honlapokat, nézz meg videókat, lájkolj vagy ossz meg tartalmakat, cserébe a saját oldalaiddal ugyanezt teszik mások. Az általad tett megtekintések, osztások (lájkok, követések, stb.) pontozásos rendszerben íródnak jóvá, és ugyanezeket a pontokat lehet felhasználni a saját tartalmak továbbnépszerűsítésére.
A rendszer úgy tűnik, igen jól működik, erről árulkodnak az említett oldalak magas taglétszámai is. A regisztráció és a rendszer ilyen módú használata mindenhol teljesen ingyenes, de a lehetőségeket bővítik további fizetős szolgáltatások is. (Ilyen módon, akinek mindezekre nincs ideje, de lehetőséget lát az említett megjelenésekben, ugyanezt pénzért is igénybe veheti.)
Az említett oldalakra általánosságban jellemző, hogy a "normál", mindennapi használaton túl különböző jutalmazási rendszereket alkalmaznak: elsősorban a sok használat után érhetőek el egyre jobb lehetőségek, vannak időszakos "ajándék pontok", különféle módokon (van, ahol csak fizetés ellenében) elérhető, különféle előnyökkel járó úgyn. "VIP tagság", de van, ahol alkalomszerűen jutalom-kuponokat is küldenek (ezek jellemzően néhány napos VIP tagságra, vagy további megjelenési pontokra válthatóak be). A legtöbb ilyen oldalon Partnerprogram is működik, amely az ajánlásunk után regisztrálók után további jutalmakat - pl. megjelenési pontokat - ad (népszerű közösségi emberek, hálózatépítők e téren előnyben).

Az általam kipróbált és működőnek, hatékonynak talált oldalak közül a legszimpatikusabbakat ez úton mutatom be.

KlikkPont | Ingyenes facebook like-ok, forgalomnövelés a weboldaladra

CSERE-KLIKK Forgalomnoveles | Szerezz ingyenes latogatakat weboldaladra, kozossegi tartalmaidra

ProAdsSolution|Powerful exchange

Trade Social And Exchange

A Kattanj megjelenése a fenti rendszerektől egy kicsit eltérő, de mindenképpen érdemes azt is kipróbálni, a szerzett pontok rövid időn belül "gazdára találnak", új látogatók személyében. Használata szintén egyszerű és átlátható.

Kattanj.hu

Mint az a fenti oldalak banneréből is rögtön kitűnik, ezek elsősorban a FaceBook, YouTube, Pinterest, Twitter és más közösségi oldalak népszerűsítésére vannak kihegyezve. Természetesen "hagyományos" honlap hasonló hatékonysággal mutatható be rajtuk keresztül.

Aki szemfüles, további hasonló oldalakat is talál a neten, bár ezek többsége már elsősorban külföldi illetőségű. (Ezek elsősorban "click exchange", "traffic exchange", "increase" szavakra keresve érhetőek el.)

Kiknek ajánlom az alábbi rendszerek használatát?
- Most induló vagy alacsony látogatószámmal rendelkező közösségi oldalak, YouTube csatornák.
- Alacsony költségvetésű vagy nonprofit vállalkozások, hobbi szinten űzött melléktevékenységek.
- Akik szeretnek az interneten böngészni, új tartalmakat felfedezni, illetve van idejük hellyel-közzel erre.
- Közösségi oldal(ak)kal rendelkező cégek vagy magánszemélyek.

Mik az említett rendszerek előnyei?
- Ingyenes (vagy alacsony költségű) megjelenési lehetőség.
- Elindulási lehetőség a "semmiből".
- Széleskörű megjelenés, ismeretlenek számára is - különösen megosztások esetén.
- Rugalmasság, általában szabályozható megjelenésszámok és erre fordított pontkeretek.
- Gyakori (vagy régóta történő) használattal járó jutalmazási rendszerek.
- Bármikor megszakítható, abbahagyható, felfüggeszthető.

Mik lehetnek a fenti rendszerek hátrányai?
- Kisebb tagszám esetén "bezárt" megtekintői kör. (Ez esetben lehet jó, ha tartalmunkat meg is osztják a felhasználók.)
- Némi monotonitás: előfordulhat, hogy egy oldalt vagy videót már akár századszorra "kell" (vagy legalábbis lehet) megnézni.
- Ugyanez fordítva: lehet, hogy az oldaladat egy adott felhasználó nézi már sokadjára.
- Érdektelen tartalom: lehet, hogy a megjelenített oldal nem érdekel, vagy fordítva: az oldaladat adott felhasználó kizárólag a pontok elérése végett nézi meg.
Bár a felsorolt hátrányok alapvetőek és kétségtelenek, úgy gondolom, a nagy számok törvénye szerint a reklámhatás idővel mégis érvényesül.

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés ingyen reklám ingyenes közösségi oldalak increase traffic exchange Google YouTube Twitter Instagram Pinterest FaceBook webolal click exchange

A bejegyzés trackback címe:

https://szembenazarral.blog.hu/api/trackback/id/tr4013585243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása