Friss topikok

Emberi rosszindulat - napjaink mérge

2019.02.13. 16:57 FeketeBárány

Mindent összevetve, amit nem értek (meg) ezen a világon: az emberi rosszindulat.
A rossz szándékot legtöbb esetben az emberi butaság szüli - s a rosszindulat emberi butaságot szül. Konkrétan: valahogy szokássá vált a számunkra ismeretlen személyek és életutak esetén kigondolni, avagy "kitalálni" a másik dolgait, helyzetét, motivációját, akár egész életvitelét. Majd mindezt - rágalom formájában - a nyakába zúdítani. (Bár ez még a jobbik eset, hányszor látok, hallok hátak mögött történő áskálódást.)
Ezt valahogy egyre több helyen tapasztalom meg (nem kifejezetten irányunkban), és látom, mennyire mérgező és rossz. Úgyhogy itt az ideje egy kis önvizsgálatot tartanom: ennek tudatában legalább én ne tegyek így más emberek felé...

Utógondolat: Javaslat a megmondóemberek felé: ha szeretnéd megtudni, hogy egy másik ember miért olyan amilyen (mit miért tesz, hogyan él, mit gondol, mi történik vele valójában), akkor előbb kérdezd meg tőle!

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom gondolatok rosszindulat

A bejegyzés trackback címe:

https://szembenazarral.blog.hu/api/trackback/id/tr3614625332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása