Friss topikok

Gyerekért autó, vagy autóért gyerek...?

2019.02.13. 14:54 FeketeBárány

Valami nagyon elromolhatott ebben az országban... (Gondoltam, írok róla egy fejtegetős cikket, de nem, nem fogok belesüllyedni ebbe a mélységbe.)
Tervezett gyerekvállalás? Spekuláció? Népesség gyarapodás? Érdekből szült gyerekek...? Ingyenélés? Ilyen, és ehhez hasonló bélyegekkel telt meg az internet minden platformon, a családosokat célzó 7 pont bejelentését követően. A nagycsaládosok céltáblává, mi több, gyűlölet tárgyává váltak. El vagyok képedve.
Arra már csak nagyon kevesen vették a fáradságot, hogy a főcím elolvasásán túl értelmezzék is a bejelentett pontokat. (Ha valaki megtette, nyilván rögtön szembe tűnt neki, hogy azért nem úgy van az, és felmerült benne a kérdés: mégis, ki tudja mindezt igénybe venni, kihasználni? Talán majd egy következő generáció, a jövő (nagy)családosai, ideális esetben...)
A nagycsaládosok pedig? Hoppon maradtak a nagy csinnadrattával beharangozott ígéretekkel (igen: többségü(n)knek ezek az opciók nem elérhető alternatívák). Magán ügy? Nyilvánvalóan. Többségük ekként is kezeli. A fájó inkább az, amit emellé a nyakukba kaptak: egy fél ország gyűlöletét és megvetését. Idézet (találomra) egy gyermektelen hölgytől: "...havi 100-150 ezret adózok mikor hogy. Az 10 hülyegyerek családi pótlékja vagy mégtöbbé" - nincs mit hozzáfűznöm.

Utógondolat: vajon miért feltételezik most annyian, hogy egy (nagy)családban juttatásért születik a gyermek...? /Például azért, mert éppen ez lenne az aktuális propaganda alap motivációja.../

Szólj hozzá!

Címkék: hírek politika bejelentés politikus kormány gondolatok aktuális támogatás nagycsaládos 7 pont népességgyarapodás

A bejegyzés trackback címe:

https://szembenazarral.blog.hu/api/trackback/id/tr6414625214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása